Det er vigtigt at passe godt på sine fødder, da man ellers kan risikere smerter eller varige mén, der vil påvirke en mange år frem i livet. Ordentligt fodtøj er således essentielt for at undgå dette, hvorved vi i denne artikel har samlet en række gode råd til, hvordan du kan undersøge, om dine nuværende sneakers eller fremtidige lever op til de kriterier der danner grundlag for godt fodtøj. Læs med.

Sneakers er blandt det fodtøj de fleste af os gør brug af på daglig basis, hvorved det også er den type sko, som din fod skal nyde godt af. Vigtigt er det derfor, at man investerer i et par ordentlige sneakers, som er velegnet til ens dagligdag. Er man meget aktiv både på eventyr i byen og naturen, kan Salomon sneakers eksempelvis være det oplagte valg, hvorved en mere stillesiddende hverdag på kontor, ikke vil være lige så krævet af et par praktiske sko.

Lav tommelfingerreglen

Et af de mest almene råd, som er værd at tage med, men som mange glemmer, er tommelfingerreglen. Du kender den måske fra da du var lille og skulle prøve sko, hvor ekspedienten ved brug af sin tommelfinger kunne undersøge, hvorvidt den passede eller ej. Til trods for den meget simple grundregel, er der desværre mange, som ikke gør dette efter, og i stedet køber for små sneakers.

Start med at tage dine sko på, hvad end det er salomon sneakers eller andet mærke og model. Alle er forholdsvis bløde ude for enden, hvilket gør det muligt at trykke din tommelfinger ned og hermed mærke, hvor meget luft du har fra dine tæer til kanten af dine sneakers. Er det mindre end en tommelfinger, vil du formentlig opleve at dine tæer støder på, hvilket kan skabe store gener i hverdagen foruden tendens til indgroede negle.

Får du ondt i knæene?

Salomon sneakers er udviklet med en støddæmpende mellemsål, der giver god aflastning til fødderne. Dette er vigtigt for at sikre en god komfort og undgå større belastning for knæene. Føler du, at du træder direkte på jorden når du bevæger dig, er det et klar tegn på, at der ikke er retmæssig stødabsorbering i dine sneakers.